Guusje ter Horst is vanaf 1 december de nieuwe voorzitter van de Sectorraad Paarden. De PvdA-politica is daarmee de opvolger van Jan Cees Vogelaar die deze functie vanaf januari 2017 bekleedde. De Sectorraad Paarden vertegenwoordigt en behartigt de collectieve belangen van de hippische organisaties die actief zijn in de sport en fokkerij en daarnaast de ondernemers.

Guusje ter Horst (68) vervulde vele jaren diverse bestuurlijke functies als Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, lid van de Eerste Kamer en als gemeenteraadslid, wethouder van Amsterdam en burgemeester van Nijmegen. Ze was o.a. voorzitter van het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie, voorzitter van de HBO-raad, voorzitter van de Libris-literatuurprijs, voorzitter van de Raad van Toezicht van het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid. Met dit soort functies spreekt het vanzelf dat ze een groot bestuurlijk netwerk heeft.

Momenteel is zij onder meer directeur/eigenaar van Ter Horst Agency en mede-eigenaar van OnderstebovenAdvies, lid van de Raad van Commissarissen van Shell Nederland, lid  van de Raad van Toezicht Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten, vicevoorzitter van de Raad van Toezicht van de Consumentenbond, vicevoorzitter van de Raad van Commissarissen Woningstichting De Key, voorzitter van de begeleidscommissie van het programma TopZorg van ZonMW (organisatie voor gezondheidsonderzoek en gezondheidsinnovatie). Twee van de genoemde toezichtsfuncties lopen eind dit jaar af.

Ter Horst zal per 1 december aan de slag gaan: “Als liefhebber van paarden gaat de paardensector mij aan het hart. Ik zet mij dan ook graag in om de belangen van alle betrokkenen te behartigen en kijk uit naar de samenwerking met de diverse aangesloten partijen.”

© Nieuws.Horse 2018 | powered by Olland.biz