Menner Bram Chardon overweegt dit jaar om niet mee te doen aan het WK vierspannen. Het WK wordt in oktober gehouden op het terrein van titelverdediger Boyd Exell in Valkenswaard. Volgens Chardon is dit niet eerlijk.

“Boyd is een paar jaar geleden in Nederland komen wonen. Hij heeft daar een mooi terrein en er is al een paar keer een internationale wedstrijd gehouden. Daar is niets mis mee”, aldus Chardon. “Maar dit is de belangrijkste titel binnen de mensport en dat hoort onder geen omstandigheid verreden te worden bij een deelnemer thuis. En al helemaal niet bij de titelverdediger.”

Ook de coronacrisis, waardoor veel evenementen werden afgelast, speelt een rol. De paarden missen hierdoor het wedstrijdritme. “Dat ontbreken van ritme zal zichtbaar zijn in het resultaat. Dat je paarden dan op je eigen terrein rijden, heeft een flink voordeel.”

© Nieuws.Horse 2018 | powered by Olland.biz