Het Springpaarden Fonds Nederland heeft van Jan Greve de vijfjarige ruin Watermill Art SFN gekocht. Tom Martens gaat ‘m rijden.

Zoon Willem Greve maakte zijn collega-selecteurs op dit paard attent. Greve was bereid om op verzoek van het SFN het paard, tot nu Kunst W geheten, terug te halen naar Nederland vanuit Engeland waar hij in training stond. Bij Stal Hendrix heeft Watermill Art SFN ruim een maand doorgebracht en nadat de selecteurs hem met tussenpozen hebben bekeken werd besloten een bod op Kunst W uit te brengen. Greve blijft voor 25% mede-eigenaar.

Greve fokte deze zoon van Connect uit de merrie Fanessa, die Carambole als vader heeft. Net als Fanessa werd haar moeder Tessa ook door Jan Greve gefokt en zij heeft Guidam als vader. Het talent van Guidam werd door Jan Greve zeer vroegtijdig herkend. Samen met de in Middelbert bij Groningen wonende Gerardus Post ontdekte Greve Carambole en met Daan Horn spotte hij in Holstein Connect.

Foto SFN

© Nieuws.Horse 2018 | powered by Olland.biz