Alexandra Pielet en haar 13-jarige Diamant-merrie Helene Ve hebben in Tryon hun eerste Grand Prix gewonnen. Met 10 van de 27 starters in de barrage van de nationale $ 25.000-proef lieten ze Gavin Harley met de 8-jarige Corbawido PS (Cornet’s Balou x Annette) en Taylor Land met de 11-jarige Liroy 30 (Levistano x King Kate) achter zich.

Pielet en de Belgische warmbloed-merrie(Diamant de Semilly) zijn nu vijf jaar bij elkaar: “Van de Children’s Jumpers tot dit, wat eigenlijk mijn eerste Grand Prix-overwinning is”, vertelde Alexandra, “ze is mijn trots en vreugde.”

Helene VE werd geboren in 2007 uit de 1m30 springende merrie Tiffany, een dochter van Skippy II x Lys de Darmen. De kleine vosmerrie bracht vier veulens, waarvan Wokina (v. Cento) met zijn 1m60-klassering Helene VE nog overtreft.

Foto’s Sportfot

© Nieuws.Horse 2018 | powered by Olland.biz