Dressuuramazone Corinda Luttjeboer is van plan om de komende jaren volop mee te doen voor de prijzen in de U25. In Exloo reed ze dit weekend haar eerste Grand Prix met Cirano, de 13-jarige United x Jazz x Wisconsin-hengst die ze nog maar twee maanden op stal heeft.

De amazone uit Zwartebroek scoorde 63,3%: ‘Met veel te veel grote fouten, ik zie zóveel ruimte voor verbetering! Ik heb wel heel veel complimenten gekregen, het kan nu alleen nog maar beter. Best pittig zo’n eerste keer Grand Prix, zeker omdat we pas vlak van tevoren besloten hebben dat we dat gingen doen.’

Lobke de Jong, die haar manegebedrijf in Berghem bij Oss heeft, was de vorige eigenaresse en amazone van de bruine hengst. Zij fokte Cirano maar leidde hem ook op. Corinda: ‘Ze heeft er best wel moeite mee gehad om hem weg te doen. Vorig jaar heb ik hem al uitgeprobeerd maar toen leek het er niet op dat we haar zouden kunnen overtuigen. Uiteindelijk hebben mijn ouders haar gebeld en uitgenodigd bij ons op stal, dat gaf haar een goed gevoel. Toen ik niet thuis was, zijn ze naar Lobke gegaan of ze eruit konden komen en dat is gelukt!’

‘Ik zie het helemaal zitten met Cirano. Eerst wilde ik ZZ-zwaar starten, toen kwam Emmelie Scholtens met het idee om GP te starten: laten we het gewoon proberen, zei ze. Emmelie was er ook bij om te helpen, net als Lobke de Jong, hartstikke trots. Lobke reed hem eerder rond de 68%, met ook 70% in de lichte tour. Door haar bedrijf kan ze niet altijd op wedstrijd maar ze heeft Cirano hartstikke netjes opgeleid, anders had het nooit gekund dat ik nu al in de Grand Prix ben gestart.’

‘Dit paard geeft gewoon heel erg het vertrouwen aan mij, terwijl we elkaar nog maar twee maandjes kennen. We hebben het in Exloo wèl gedaan! En binnenkort weer, ik denk in Zeewolde. Thuis gaat alles ook door, ook op wedstrijd. Eigenlijk start ik alles wel, ook mijn paard op L-niveau, dat is leuk voor de afwisseling. Maar Cirano staat nu even op nummer 1.’

Foto’s EquineShot

© Nieuws.Horse 2018 | powered by Olland.biz