Afgelopen week is het “Netwerkpaard” van Paardrijden in de Kempen aan komen lopen op één van de ruim 50 paard vriendelijke locaties die te vinden zijn aan het knooppunten routenetwerk dat  hier onlangs is aangelegd door Vist Brabant in samenwerking met diverse vrijwilligers en ondernemers uit de Kempengemeenten.

Nu er weer op uit getrokken kan worden te paard en de horeca en overnachtingslocaties weer gasten mogen ontvangen gaat Paardrijden in de Kempen verder met de promotie van het knooppunten netwerk voor ruiters en menners.
Afgelopen maand is de nieuw website en gratis ruiter- en menknooppunten kaart gelanceerd in de Kempen. Via social media is de werkgroep al begonnen met de promotie van de digitale routeplanner, themaroutes en deelnemende bedrijven. Deze week kwam er weer een creatief idee van de werkgroep uit de hoge hoed, namelijk het “Netwerkpaard”. Het was de bedoeling dat het paard tijdens de officiële opening van het nieuwe knooppuntennetwerk en prominente rol in zou gaan nemen en daarna de vele Hippische evenementen in de regio zou gaan bezoeken om daar de het recreatief paardrijden in regio te gaan promoten bij een groter publiek. Helaas zijn vanwege de maatregelen rondom Corona de officiële opening alsmede de Hippische evenementen in de regio komen te vervallen en stond het paard nog op stal.

De ruiters en menners in de regio trokken er met het mooie weer van afgelopen weken weer op uit om te proeven van het netwerk. Ze hebben via het knooppunten netwerk de bourgondische Kempen doorkruist en kwamen langs de diverse horeca gelegenheden die sinds afgelopen maandag hun deuren weer hebben geopend. Bij de deelnemende bedrijven zijn ruiters en menners een graag geziene gast om bijvoorbeeld even te pauzeren tijdens een buitenrit of te overnachten tijdens een meerdaags verblijf  in de regio . Het “Netwerkpaard” was ook niet meer te houden en zal daarom de komende tijd ook er ook op uittrekken in de Kempen. 

De opvallende verschijning van het kunststofpaard beschilderd met het netwerk is daarom van stal gehaald en te spotten zijn in de regio! Wie weet kom jij hem wel tegen als je een van de leuke themaroutes via  netwerk rijdt door het gebied en kun je met deze Kempische beroemdheid op de foto!

© Nieuws.Horse 2018 | powered by Olland.biz