Ook British Showjumping heeft de plannen klaar om de wedstrijdsport weer op te starten. Vanaf 1 juni zijn training shows weer toegestaan, vanaf 15 juni de eendaagse normale wedstrijden. Vanaf 5 juli wordt de situatie opnieuw bekeken.

De Britse federatie werkte een plan uit waarin maatregelen beschreven worden die de ruiters moeten volgen tijdens een wedstrijd. Zo moet een steward de hindernissen in de losrijpiste verhogen of verlagen, moeten alle inschrijvingen online gebeuren en mag je als ruiter alleen vergezeld worden van een groom en leden van je eigen huishouden. Bovendien moet er een aparte cooling down plek zijn, dus niet terug naar het losrijterrein.

In Duitsland wordt inmiddels al druk gesprongen, in Frankrijk mogen wedstrijden voor jonge paarden vanaf begin juni hervat worden. In Nederland laat de KNHS al een week niks van zich horen. De bond laat het bij online proeven voor dressuurruiters en meet- en beoordelingsmomenten.

Klik hier voor de lijst met maatregelen

© Nieuws.Horse 2018 | powered by Olland.biz