De AES goedgekeurde hengst Cevin Z is op 23-jarige leeftijd overleden. De zoon van Coriall uit de beroemde merrie Larthago is een van de grondleggers van de Britse Billy Stud, het bedrijf van internationaal springruiter William Funnell.

Tinus van der Bruggen fokte Cevin Z uit de merrie Larthago die internationaal sprong onder Mathijs van Asten. Larthago bracht na Cevin ook de goedgekeurde hengsten Harley VDL, Dimitri Z, Casago en Casago II. Cevin Z liep internationaal onder William Funnell, Steven Franks en Jake Saywell.

Sinds 2011 werd Cevin Z volledig voor de fokkerij ingezet. Zowel in de spring- als in de eventingsport heeft hij succesvolle nakomelingen. Zes van zijn kinderen lopen of liepen op 1m60-niveau, 18 kinderen 1m40 of hoger. Zijn bekendste eventing-nakomelingen zijn Vittoria Panizzons 4*-paard Borough Pennyz en Billy the Biz die onder Pippa Funnell op de Olympische Spelen in Rio liep. Cevin Z heeft bij het AES vier goedgekeurde zonen, waaronder Billy Mexico.

© Nieuws.Horse 2018 | powered by Olland.biz