Duitsland krijgt het voor elkaar om een toonaangevend gedeelte van de paardensport door te laten gaan in officiële wedstrijden, super te volgen via Clip My Horse, índoor nog wel. In Nederland is een ‘beoordelingsmoment’ het beste wat verzonnen is en mag van een gemeente niet eens een oefenparcours gelivestreamd worden. Ambtenaren spreken dan namelijk van een evenement.

Waar gaat het in Nederland fout? Aan de ene kant hebben we mensen die niet weten waarover ze iets beslissen. Aan de andere kant hebben we mensen die totaal onvoldoende duidelijk weten te maken hoe de paardenwereld in elkaar zit. Dat de paardenwereld bestaat uit een complex aan activiteiten, van fokkerij tot internationale handel. Dat ruiters bij een wedstrijd nooit minder dan twee meter bij elkaar komen. En dat ze helemaal geen publiek nodig hebben om hun sport te bedrijven: want ook dat is tegenwoordig normaal als je praat over CSI1* of 2*.

In Nederland gaat de ambtenarij dus zover dat een livestream gezien wordt als teken van een evenement. Ook als het een oefenparcours betreft. Terwijl in het land volop getraind wordt. Alleen mag daar niemand bij zijn en dát is net als in Duitsland te accepteren. Maar blijkbaar mag het ook niet gezien worden. Jammer voor de paardeneigenaren en de fokkers, beiden enorm belangrijk voor die totale paardenwereld.

© Nieuws.Horse 2018 | powered by Olland.biz