Hippische Toerisme in Brabant is booming, dat heeft het college van B en W  van Hilvarenbeek doen besluiten om het proces in gaan te zetten om aan te sluiten op het ruiterknooppunten netwerk in de Kempen. Hiermee wordt het Brabantse netwerk met mooi gebied uitgebreid en ontstaan er weer meer nieuwe  aansluitingen op het Belgische netwerk.

Op het moment dat de maatregelen rondom het corona visus het toelaten wordt er een start bijeenkomt georganiseerd waarvoor ondernemers, verenigingen en terreinbeheerders die belang hebben bij het ruiterknooppunten netwerk uit de gemeente  worden uitgenodigd.

Onderzoeken tonen aan dat dat goede ruiter en men routes een positieve impuls kunnen geven aan het toerisme en de lokale economie. Niet lokale ruiters en menners zijn niet bekend de mooiste en veilige routes welke geschikt zijn om over te rijden. Door deze routes op te nemen met behulp van de lokale gebruikers in het Brabantse knooppuntennetwerk worden deze inzichtelijk. Ze worden zowel digitaal middels online routeplanner als fysiek doormiddel van paaltjes aangegeven waardoor er zorgeloos te paard gereden kan worden door de gemeente.  Door de huidige aanpak in samenwerking  met het routebureau  wordt zoals bij fietsen en wandelen  na de aanleg ook geborgd  dat het netwerk onderhouden wordt.

Het traject begint met een ontwerpfase waarvoor het route bureau van Visit Brabant de opdracht heeft gekregen van de gemeente Hilvarenbeek. Door de samenwerking met het routebureau  en de regioconsulent van de KNHS sluit het netwerk ook naadloos aan op de netwerken in  andere gemeenten in Brabant.

Op dit moment zijn er in de gemeente Hilvarenbeek een aantal ommetjes welke veel gebruikt worden door de lokale ruiters, er zijn ruiterpaden in de bos en natuurgebieden en landgoederen.  Er ligt  ook nog een gedeelte van de Taxandria route welke door destijds door de Euregio grens overschrijdend is aangelegd, natuurlijk wordt er gekeken hoever er gebruik gemaakt kan worden van  deze “oude” routes en bestaande ommetjes over bestaande wegen en paden om een up to date netwerk te realiseren waar de ruiters en menners weer jaren plezier van hebben.

© Nieuws.Horse 2018 | powered by Olland.biz