Gisteren vonden bij manege Hillegom de regiokampioenschappen Springen voor paarden en pony’s plaats. Bij de paarden ging de overwinning in de klasse M naar TTC-springtalent Jill van den Helder, in de klasse L naar Carlijn Roepel en in de klasse B naar Amber Boer.
Bij de pony’s waren de kampioenslinten voor Tijn de Blaauw in de klassen M-C en M-DE, voor Benthe Verplancke in de klasse L-AB, voor Guusje Gaasbeek in de klasse L-C, haar zus Pollie Gaasbeek in de klasse L-DE, Indy de Mooij in de klasse B-AB, Chloë Yacobs in de klasse B-C en Danique de Jong in de klasse L-DE.

Uitdagend parcours voor M-deelnemers
Parcoursbouwer Arie van Bodegom had voor de elf deelnemers in de klasse M paarden een uitdagend parcours gebouwd. Alleen Jill van den Helder met de bonte Denzel van het Vrankenhof en Stefanie Storhannus met de achtjarige merrie Halencia K kwamen foutloos rond in het basisparcours. De barrage was minstens zo uitdagend, het lukte alleen TTC-Zuid-Holland talent Jill van den Helder om met slechts 4 strafpunten rond te komen, goed voor het regiokampioenschap in deze klasse en afvaardiging naar de indoorkampioenschappen in Ermelo eind van de maand. Daar wordt zij vergezeld van reservekampioen Stefanie Storhannus. Deze twee combinaties mogen bovendien deelnemen aan het regiospringen tijdens the Dutch Masters – Indoor Brabant.

Carlijn Roepel maakt succesvolle overstap naar paarden 
In de klasse L lukte het vijf combinaties om foutloos te blijven in het basisparcours. Echter in de barrage lukte het alleen de Rotterdamse Carlijn Roepel om zonder fouten rond te komen. De jonge amazone maakte met de Indoctro zoon Enzo DH de overstap naar de paarden, na vele successen bij de pony’s. Carlijn gaat samen met reservekampioen Eline Borst en Estrade SB Zuid-Holland vertegenwoordigen tijdens de landelijke indoorkampioenschappen.

Veel springtalent in B-klasse paarden
Met 27 combinaties was de klasse B de grootste rubriek vandaag. Maar liefst elf combinaties bleven foutloos in het basisparcours. Echter in de klasse B gelden naast de fouten in het parcours vooral de stijlpunten die de jury toekent aan de combinaties. Daar scoorde Amber Boer met Seatle het beste en daarmee was het kampioenslint in de klasse B voor deze amazone. Naast Amber mogen ook reservekampioen Juliette Waard (Rotterdam) met Kyra Balia en de op de derde plaats geëindigde Lauren Douw met Jilz naar de landelijke indoorkampioenschappen.

Dubbelslag voor Tijn de Blaauw in klasse M pony’s
Het was een succesvol regiokampioenschap voor Tijn de Blaauw. Hij was de enige bij het M-springen voor de pony’s die foutloos rondkwam. Een barrage was in deze klasse dus niet nodig. Met zijn pony Hunter werd Tijn als kampioen gehuldigd in de klasse M-C en met zijn pony Orchid’s Megan in de klasse M-DE. Vermoeiend voor z’n vader en groom, hij rende in de ereronde met Hunter aan de hand achter Tijn op Orchid’s Megan aan.

Familiefeestje voor zusjes Gaasbeek in klasse L pony’s
In de klasse L-AB was het kampioenslint voor Benthe Verplancke met Little Polly. De klassen L-C en L-DE werden een familiefeestje voor de zusjes Gaasbeek. Guusje won de klasse L-C na een razendsnelle maar foutloze barrage en haar zusje Pollie was de enige die alle balken in de lepels liet in de spannende barrage in de klasse L-DE. 

Knappe overwinning Indy de Mooij in klasse B pony’s
Vorige week werd Indy de Mooij nog kampioen bij de indoorkampioenschappen pony’s dressuur in de klasse B-C met Roosendaal’s Miracle, vandaag stuurde ze haar schimmeltje Call me the Breeze foutloos door het basisparcours en door de barrage, goed voor het kampioenslint en opnieuw afvaardiging naar de landelijke indoorkampioenschappen. In de klasse B-C werd Chloë Yacob kampioen met Berkhof’s Fly High. In deze klasse mag ook reservekampioen Sora Nieuwenhout met Steegh’s Eagle naar de landelijke indoorkampioenschappen.

“Na Ciara, Dennis en Ellen hebben we vandaag gelukkig weer kunnen genieten van het talent in onze regio,” zegt Diana Dessing, wedstrijdcommissaris van de KNHS Regio Zuid-Holland. “Het was hier in Hillegom vandaag top voor elkaar, de locatie is mooi en de gastvrijheid enorm. En ik denk dat we met een hele sterke afvaardiging naar de landelijke indoorkampioenschappen springen. Voor ons zitten de indoor regiokampioenschappen er nu op, wij gaan nu volop aan de slag met voorbereidingen van de outdoorkampioenschappen  deze zomer. En ondertussen volgen we de prestaties van onze Zuid-Hollandse combinaties in Ermelo op de voet “
 

© Nieuws.Horse 2018 | powered by Olland.biz