Fantastische springsport met een ultieme ontknoping afgelopen weekend tijdens Jumping Buitenhorst. Het was dan ook de laatste kans voor de combinaties in het 1.40m. om de felbegeerde Mercedes in de wacht te slepen. De ruiter die twee van de drie wedstrijden in deze trilogie wist winnen, kreeg de sleutels van de auto twv 30.000 euro overhandigd. Kanshebbers waren de winnaar van Indoor Oosteind: Dennis van den Brink en de winnares van het Nieuwjaarsconcours: Ellen Zwijnenberg. Beide kwamen met twee paarden aan de start, maar alleen Dennis wist met zijn Ogano Girl Z (v. Ogano Sitte) tot de barrage door te dringen.

Als tweede starter zette hij een foutloze rit neer met een tijd waar de concurrentie zich op stuk beet. Na de prijsuitreiking te paard, stapte hij in zijn nieuwe Mercedes (ter beschikking gesteld door de Stergroep uit Dongen) voor nog een ereronde, waarbij het uitzinnige publiek zorgde voor veel sfeer.

Patricia Greeve wist met Cagena Z (v. Calvino) ook foutloos door de barrage te komen, haar tijd was goed voor een tweede plaats. Voor Hanne Mertens met Lennox van den Bisschop (v. Baloubet du Rouet) was er als snelste vierfouter in de barrage de derde plaats.

Over de drie wedstrijden was er ook een overall klassement over de 1.40m rubrieken opgemaakt, waarbij  Ruben Dario Ramirez aan de leiding ging. Hiermee won hij onder andere een dekking beschikbaar gesteld door VDL Stud. Voor Boy Peels was er als tweede geëindigde een dag Code 95 en de nummer drie Ellen Zwijnenberg won een slipcursus (beide namens Verkeersschool Blom).

© Nieuws.Horse 2018 | powered by Olland.biz