Naast het Winter Equestrian Festival in Wellington is iets verder op de Palm Beach Masters op Deeridge Farms. Hier wordt zondag de eerste Nations Cup in het nieuwe seizoen gehouden. In de 5* openingsrubriek was gisteren Darragh Kenny de beste met Billy Manjaro (v. Animo). In de 1,40m-rubriek direct op tijd bleef de Ier Sydney Shulman op Azilis du Mesnil (v. Tinka’s Boy) en Amy Millar op de KWPN’er Ericson(v. Padinus) voor.

Amy Miller had als tweede start in de 1,40m-rubriek de tijd op scherp gezet. Met Ericson, de elfjarige Padinus uit de Loma-stam van Sietse van Dellen, kwam de Canadese tot 61,88 seconden. De voor Israël rijdende Sydney Shulman haalde wat later op Azilis du Mesnil twee seconden van de tijd af en nam de leiding over in 59,64 seconden.

Al voor de break besliste Darragh Kenny de wedstrijd door met de tienjarige Billy Manjaro in 59,47 seconden te eindigen. Niemand kon of wilde dit resultaat meer verbeteren.

© Nieuws.Horse 2018 | powered by Olland.biz