Jumping Amsterdam ontvangt volgende week de wereldtop van de dressuur- en springruiters. Op zaterdagmiddag is de Kür op Muziek voor de dressuur het hoogtepunt. Zondagmiddag zit de RAI zeker vol met liefhebbers van de springsport voor de FEI Longines Wereldbeker. 

De dressuurruiters rijden voor de wereldbeker de Grand Prix op vrijdag en de Kür op Muziek op zaterdagmiddag. Jumping Amsterdam is de achtste van de elf Europese wedstrijden van de FEI Dressage World Cup™. Emmelie Scholtens won de zevende etappe in Mechelen en hoort met haar hengst Desperado N.O.P. tot de favorieten in Amsterdam. Ze krijgt concurrentie van Hans Peter Minderhoud, die in de tussenstand de beste Nederlander is. Minderhoud komt met GLOCK’s Dream Boy aan de start. Edward Gal en Anne Meulendijks, samen met Scholtens en Minderhoud lid van het zilveren Nederlandse EK team, rijden met hun beste paarden in de RAI. De vijfde Nederlandse startplek is voor Adelinde Cornelissen.

Ze krijgen concurrentie van onder andere de Duitse nummer 1 van de wereld en regerend wereldbekerwinnares Isabell Werth die in de RAI vaak gewonnen heeft. Ook haar landgenoten Helen Langehanenberg– momenteell nr. 3 -, Jessica von Bredow-Werndl – nr. 6 – en Sönke Rothenberger komen aan de start.

De Britse multi-kampioene Charlotte Dujardin is zeker ook één van de favorieten voor de zege. Haar in het Brabantse Den Hout gevestigde landgenote Charlotte Fry is de rising-star van het moment en zal de nodige fans hebben in Amsterdam.

Springen
Maikel van der Vleuten is na zijn overwinning in de World Cup van La Coruna de beste Nederlander in de tussenstand van de West-Europese League met goede vooruitzichten op deelname aan de finale in Las Vegas. Ook Marc Houtzager staat er goed voor. Beide komen in gezelschap van Harrie Smolders, Willem Greve, Bart Bles, Jeroen Dubbeldam, Leopold van Asten en Doron Kuipers zondagmiddag aan start in de wereldbekerwedstrijd, het hoofdnummer van Jumping Amsterdam 2020.

Zaterdagavond in de Grote Prijs van Amsterdam komen ook Jur Vrieling, Eric van der Vleuten, Gerco Schröder en voormalig winnaar Frank Schuttert aan start. Steve Guerdat, leider in het wereldbekerklassement en nummer 2 van de wereldranglijst, komt naar Amsterdam, net als de Belgische topruiters met onder andere Pieter Devos, de huidige nummer 6 van de wereld. Vanuit Duitsland zien we de nummer 3 van de wereld Daniel Deusser en Marcus Ehning.

Para-dressuur
Naast topsport is er bij Jumping Amsterdam ook ruimte voor de breedtesport en voor de para-dressuur. Met Tokio in het vizier is het voor de beste Nederlandse Para-dressuurruiters een belangrijk jaar. In de RAI is de wedstrijd om de KNHS-Witte Van Moort Para-dressuur Trophy een belangrijk selectiemoment richting de Spelen. Op vrijdagochtend zijn meervoudig kampioenen Nicole den Dulk, Rixt van der Horst en Frank Hosmar en KNHS-Talententeamlid Maud de Reu onder andere deelnemers.

KNHS Talent van het Jaar
Wie volgt springruiter Kevin Jochems op als KNHS Talent van het Jaar? Zaterdagmiddag is de bekendmaking al jaren een vast onderdeel van het programma van Jumping Amsterdam. Voorafgaand aan de uitreiking geven Anky van Grunsven en bondscoach Rob Ehrens uitleg over het KNHS Talentenplan en beantwoorden ze vragen van het publiek.

Jonge ruiters krijgen volop aandacht in het programma. Op zondagochtend is de Novotel Jumpertjes kinderochtend voor veel jonge liefhebbers een eerste keer dat ze in de internationale ring mogen rijden en in contact komen met de wereldtoppers waarmee ze een relais-wedstrijd rijden.

Programma Jumping Amsterdam 2020

Vrijdag 24 januari
11.00 uur         FEI Dressage World Cup™ Grand Prix

Zaterdag 25 januari
12.15 uur         FEI Dressage World Cup™ Kür op muziek21.15 uur         Anemone Horse Trucks Grote Prijs van Amsterdam powered by Stoeterij Sterrehof,springen 1,60m met barrage

 

Zondag 26 januari

15.15 uur         Longines FEI Jumping World Cup™ presented by RAI Amsterdam 1,60m met barrage

Foto Elianne Castelijns

© Nieuws.Horse 2018 | powered by Olland.biz