Per 1 juni 2020 heeft de Stichting Paardenopvang Achterhoek geen onderdak meer. De organisatie kreeg een brief waarin zij op de hoogte werden gesteld dat het contract niet werd verlengd. Nu moet de stichting op zoek naar een nieuwe plek voor achttien mishandelde, verwaarloosde en getraumatiseerde paarden.

“Toen ik de brief las, was ik in shock”, zegt Gerrit Simmelink, initiatiefnemer van de opvang. Simmelink zoekt nu een stuk grond van 2 á 3 hectare. Bijbehorend graag een schuur waarin hij stallen voor de paarden kan maken. Het liefst zou hij opnieuw bij de paarden blijven wonen. “Maar dat is van ondergeschikt belang”, stelt hij. De initiatiefnemer van de stichting plaatste een oproep op Facebook die inmiddels honderden keren is gedeeld. Inmiddels heeft hij meerdere opties gekregen, of er iets passends tussen zit is nu nog lastig in te schatten.

© Nieuws.Horse 2018 | powered by Olland.biz