Op vrijdag 20 en zaterdag 21 december staan hengstenkeuringen van het AES op het programma. Op vrijdag wordt in Schijndel vanaf 10.00 uur de keuring gehouden, op zaterdag vindt de keuring vanaf 09.00 uur plaats in Zuidbroek. De keuringen zijn open voor zowel nieuwe hengsten als hengsten die voor een opwaardering komen.

De keuring op vrijdag vindt plaats in De Molenheide in Schijndel, de thuisbasis van het Anglo-European Studbook in Nederland. De procedure begint met het voorstellen van de hengsten op de straat, behalve voor de hengsten die voor een opwaardering komen. De twee- en driejarige hengsten worden los in de kooi gepresenteerd. Driejarige en oudere hengsten hebben de mogelijkheid om een zadeltest af te leggen, wat nodig is in verband met de status ‘approved’.

De keuring op zaterdag begint om 09.00 uur in de Eurohallen in Zuidbroek. De bekendmaking en presentatie van de kampioenshengsten springen en dressuur vindt ’s avonds plaats tijdens de veiling van de gebroeders Brouwer. De presentatie van de 38 2- t/m 6-jarige spring- en dressuurpaarden vindt vanaf 13.00 uur plaats, de veiling begint om 19.00 uur.

Aanmelden voor de keuring kan via https://angloeuropeanstudbook.co.uk/, klik daarvoor hier.

 

© Nieuws.Horse 2018 | powered by Olland.biz