Adrienne Sternlicht had Bennys Legacy pas op drie evenementen gesprongen voordat ze naar de Amerikaanse westkust afreisde voor de Wereldbekerwedstrijd, in Thermal. Ze pakte meteen de overwinning in $ 100.000 Longines FEI Jumping World Cup.

Sternlicht en de 11-jarige Oldenburger ruin (Lupicor x Voltaire)  startten als laatste in een barrage met vijf deelnemers.  Keri Potter (VS) werd tweede met  Ariell la Sirene (Arioso du Theillet x Silvio), Adam Prudent (VS) derde met Baloutine (Balou du Rouet x Landor S).

Bennys Legacy staat pas sinds de zomer op stal bij Sternlicht, haar overwinning had een speciale betekenis gezien de timing: “Hij is vernoemd naar een Ierse jongen die hem als veulen kocht. Hij stierf en ze noemden het paard naar hem,” legde ze uit. “Het is een heel bijzonder verhaal. Mijn groom en mijn manager Emma Chapman waren erbij de nacht voordat hij stierf. Donderdag was zijn sterfdag. Degenen die Benny kenden, zeggen dat het paard hen veel aan hem herinnert. Het paard weet dat hij iets speciaals heeft.”

Na haar overwinning schoof Sternlicht met 26 punten naar de derde plaats in het klassement aan de oostkust van de North American League. Ze volgt alleen Beezie Madden (VS) met 48 punten en Brian Moggre (VS), die 41 punten heeft. Aan de westkust blijft Karl Cook (VS) boven op het klassement met 49 punten, terwijl Ashlee Bond (ISR) tweede is met 39 punten. Potter (VS) werd derde met 32 ​​punten.

Klik hier voor het resultaat

© Nieuws.Horse 2018 | powered by Olland.biz