Jumping Indoor Maastricht zet de kaarten op het mennen. Op vrijdagavond èn op zaterdagavond staat die discipline nu op prime time op het programma in het MECC. Uiteraard is op zondagmiddag de CSI4* Longines Trophy Grote Prijs van Maastricht voor de springruiters de belangrijkste rubriek.

Menners als IJbrand en Bram Chardon, Koos de Ronde, Boyd Exell, Glenn Geerts n de eerste vrouwelijke deelneemster Mareike Harm uit Duitsland zetten hun vierspannen op vrijdagavond in om te strijden om een goede startplek voor de eigenlijke wereldbekerwedstrijd op zaterdagavond als de wereldbekerpunten te verdienen zijn.

De Grote Prijs van Maastricht op zondagmiddag 10 november is voor de springruiters het hoofdnummer. Op viersterrenniveau staan de hindernissen dan op een hoogte van 1.60m. De volledige Nederlandse springtop is aanwezig onder aanvoering Harrie Smolders, de huidige nummer 11 van de FEI wereldranglijst.

Concurrentie komt er van de top van België en uit Duitsland met onder andere routinier Ludger Beerbaum. Ruiters en amazones van over de hele wereld hebben een stal in de regio Limburg en Maastricht. Voor hen is Maastricht bijna een thuiswedstrijd, maar wel één van een heel hoog niveau.

Belangrijkste programma onderdelen JIM 2019

Vrijdag 8 november

21.45 uur World Cup vierspannen

Zaterdag 9 november

21.45 uur World Cup vierspannen

Zondag 10 november

15.30 uur CSI4* Grand Prix of Maastricht

Klik hier voor de website van Jumping Indoor Maastricht en hier voor het volledige programma

© Nieuws.Horse 2018 | powered by Olland.biz