In het midden van het vorig decennium werd Nederland nog Europees kampioen maar de hegemonie in de dressuurwereld is sinds de afgelopen jaren door Duitsland volledig hersteld. Vandaag bestond de finale van het Europees Kampioenschap kür op muziek eigenlijk alleen uit Duitse deelnemers. Werth, Schneider em Von Bredow pakten goud, zilver en brons. Beste Nederlander was Edward Gal op de zesde plaats, Hans Peter Minderhoud kwam tot de negende plaats.

Werth won natuurlijk met Bella Rose met 90.875% maar haar teamcollega’s kwamen akelig dichtbij. Schneider scoorde 90.561% net Showtime, Jessica von Bredow-Werndl reed met de Trakehner merrie Dalera naar 89.107%.
Edward Gal scoorde met Zonik 84,271%) voor de zesde plaats,  Minderhoud reed Dream Boy naar 81,546%. De door G. Korver uit Harmelen gefokte Vancouver K zette met de Ierse Judy Reynolds met de vijfde plaats het beste KWPN-resultaat neer.  Vierde werd Cathrine Dufour voor Denemarken met Cassidy, goed voor 87.771%.
Foto Elianne Castelijns

© Nieuws.Horse 2018 | powered by Olland.biz