Op het Europees Kampioenschap voor de junioren pakten de Belgische ruiters Thibeau Spits en Gilles Nuytens de kopplaatsen in het tabel C. De Nederlandse ruiters bleven wel foutloos maar eindigden op 15, 16, 26 en 27, met Elize van de Mheen als beste Nederlandse deelnemer. Jammer dat Gerrit Veenstra met 8 strafpunten op plek 45 belandde.

Spits won met zijn 10-jarige Bamako de Muze-merrie Bellissimo Z. Op de rug van de Zangersheide-merrie bleef Spits net geen twee seconden voor op teamgenoot Gilles Nuytens met zijn vertrouwde BWP-merrie, Jade S (v. Diarado).

Elize van de Mheen scoorde het beste thuis-resultaat met Ferdinand B (v. Verdi TN) op de 15e plaats, net voor Elike Morsink met Dakina II v. (Indoctro). Mel Thijssen werd foutloos 26e me tCartolana Z (Cartogran x Lando), stalgenoot Beau Schuttelaar eindigde een plaats lager met Illinois Z (Iowa x Topas).

Klik hier voor het resultaat

© Nieuws.Horse 2018 | powered by Olland.biz