Na de succesvolle European Sport Horse Auction in Lochristi van 12 juni is de volgende etappe een flinke uitdaging: vanaf 23 september vijf dagen een veiling in september in Schijndel.  Marc Mertens zoekt namens de organisatie betrokken mensen: ruiters en verzorgers.

“We gaan veel paarden veilen dus hebben we ook veel mensen nodig,” zegt Marc Mertens op de foto met vaste ESHA-klant Graziano Rodinetti. “We veilen alleen al zo’n veertig gereden springpaarden. Dan hebben we ook veel jonge paarden, allemaal op stal op de accommodatie van Kees van den Oetelaar in Schijndel. Die moeten goed verzorgd worden en goed gereden worden en daarvoor kunnen we nog best wat mensen gebruiken.”

“De dag begint bij ons om 8 uur op stal, dan gaan we met z’n allen meehelpen om te voeren en op te strooien. Dan gaan we koffiedrinken en dan verder aan de gang. Om half 1 gaan we echt met z’n allen eten, om kwart over 1 beginnen we weer.  Om een uur of 4 geven we hooi, inspecteren we alles, maken we alles netjes in orde. Regelmaat is voor dit werk belangrijk. Omdat de paarden straks ook door verschillende ruiters gereden en geprobeerd worden, maak ik elk dag een planning voor de ruiters, met veel afwisseling.”

“Wie we zoal zoeken? Vooral mensen die mee willen denken en die een instelling hebben om op te lossen. En die tot en met de veiling mee willen helpen in het team. Ze moeten vooral fanatiek geïnteresseerd zijn. Het is hartstikke leerzaam om zoiets mee te maken, veel mensen vinden het echt prachtig om die ervaring op te kunnen doen. En misschien is het ook wel voor na de veiling, want we hebben op stal heel veel te doen. Leden van het team komen op de loonlijst. Het liefst hebben we natuurlijk mensen die niet abnormaal ver weg wonen. Halve dagen kan ook, maar we verwachten wel dat ze er minimaal vier dagen in de week er zijn. Liever natuurlijk zes of zeven natuurlijk…..want er moet veel gebeuren.”

Heb je interesse? Bel dan met Marc Mertens via 0630050211.

© Nieuws.Horse 2018 | powered by Olland.biz