De Nederlandse springjunioren hebben een derde plaats bemachtigd in de Nations Cup van Hagen tijdens de Future Champions wedstrijd. Ook de Young Riders in de dressuur deden het goed.

in de landenwedstrijd voor de junioren won Frankrijk met 0 strafpunten, Ierland volgde met 4 strafpunten. Het Nederlandse team onder leiding van Luc Steeghs met Mel Thijssen, Gerrit Veenstra, Niels Bulthuis en Beau Schuttelaar voor Stal Thijssen volgde op de derde plaats met 8 strafpunten. Mel Thijssen bleef dubbel foutloos met Cartolana (Cartogran x Lando), ook Niels Bulthuis bleef met Blue Silver (Balou du Rouet x Goldstern) dubbel foutloos. Gerrit Veenstra liep in beide omlopen tegen een fout aan met Loridon Van T&L (Horion de Libersart x Toulon), Beau Schuttelaar moest met 4 en 8 genoegen nemen met het schrapresultaat met Caretino (Singulord Joter x Ramiro’s Sohn II).

In de landenwedstrijd dressuur voor young riders werd het eerste Nederlandse team vierde van de tien deelnemende landen met Fabienne Jongen en Botticelli (70.210%), Meike Kroot en Vince (68, 004%) en Lisanne Zoutendijk  en Kostendrukker’s Ringo Star (69.664%). Het tweede team werd vijfde met Zoe Kuintjes (individueel negende) met Primeval Brittsion (v. Sir Donnerhall) en 71.197%, Diana van de Bovenkamp met Evita Ronia (Westpoint x Oscar) en Myrthe Wedda met Diamond Geezer (Diamond Hit x Krack C). Duitsland won.

Klik hier voor alle resultaten.

© Nieuws.Horse 2018 | powered by Olland.biz