Wesley De Boer, Joyce Wolters, Ilse Tolboom en Veronique Morsink waren op de openingsdag van het Dutch Youngster Festival in Wierden de beste Nederlanders in de verschillende rubrieken.

Wierden staat dit weekend in het teken van de jeugd. Mooi resultaten werden er vandaag al neergezet in de diverse rubrieken. Zo begonnen we vanmorgen met een CSI Children over een hoogte van 1m25. Daar wist Wesley de Boer de zaken te regelen met zijn Eddy the Eagle (v. Padinus) die hij rondstuurde in 27.14 seconden. Hij ging er de Zweedse Ellen Johansson met Curra Clover Flight (v. Barnaby Flight) die in 27.59 seconden op de tweede plaats eindigden. Tabitha Kyle en Grenanstown Sarco Lux Hill zien we terug op de derde plaats. Emma Bocken en haar Cyramo Z waren nog goed voor een vijfde plaats.

1m30 P

In de Pony rubriek over 1m30 bleef de Ierse Orla Duffy de Brit Red Morgan voor. In het zadel van de KWPN-er Atlanta (v. Oklund) kwam het tweetal in 66.51 seconden aan de finish. Morgan en Bodyssee des Avelines (v. Radco d’houtveld) eindigden met 69.44 seconden op de tweede plaats. Voor Nederland zien we Joyce Wolters met Karl van Orchids (v. Kanshebber) op een nette derde plaats in 69.63 seconden. Fleur Holleman en Bora Bora eindigden op de vijfde plaats.

1.40m J

In de 1.40m proef voor Junioren ging de winst naar Duitsland dankzij Bo Chiara Gröning met Cocolino 5 (v. Coronas 2). De rest van de top vijf was voor Nederland met Ilse Tolboom met Gartbreaker (v. Heartbreaker) op de tweede plaats, gevolgd door Babs Kerkhoffs met Evita van Spieringen, Meike Zwartjens met Twister de la Pomme en Senna Everse met Kerswin van ’t Roosakker.

1.45m Y

Vittoria Fuser was de winnares van de 1,45m-hoge Young Ridersrubriek. Zij rekende op de elfjarige Elixir de Madame-dochter Uriane de Fussigny. Het duo won voor Italië in 69,97 seconden, zo’n 3,5 seconde sneller dan Veronique Morsink met Entrepreneur (Clinton). Morsink was op haar beurt een ruime halve seconde sneller dan de Sloveense Gaj Riossa met Famorku (Opan). De vierde plaats was voor My Relander met Expert (Ustinov), Giorgio Sacco sloot met Apache 111 (Chatman) de top vijf af.

Klik hier voor alle resultaten.

© Nieuws.Horse 2018 | powered by Olland.biz