In Wierden is het Nederlandse Juniorenteam tweede geworden in de Nations Cup, na een barrage tegen Groot-Brittanië. De Poolse equipe werd derde.

Zowel Nederland als Groot-Brittanië lieten over de 2 rondes acht strafpunten noteren. In een spannende barrage bleven de Britten allemaal foutloos, terwijl voor Nederland 4 strafpunten op het bord kwamen.

Elike Morsink liet met Dakina II (v Indoctro) 4 strafpunten noteren in de eerste ronde, maar deed het in de tweede ronde foutloos. Gerrit Veenstra hield in beide rondes alle balken boven, maar moest in de barrage acht strafpunten incasseren, die geschrapt konden worden. Skye Morssinkhof deed het omgekeerde en was in de twee eerste rondes het schrapresultaat met Checkpoint Chacco-Rhein, maar ze herpakte zich en reed vervolgens een foutloze barrage. Voor Elize Van de Mheen was er 1 springfout in de eerste ronde, en een nulronde in de tweede omloop.

Het Poolse team werd met 11 strafpunten derde, gevolgd door Italië en Zweden.

Bekijk hier het volledige resultaat.

© Nieuws.Horse 2018 | powered by Olland.biz