CSI Eindhoven maakt zich op voor vier dagen lang topsport. Van 28 mei tot en met 2 juni wordt er gesprongen aan de Karpendonkse Plassen. Sportieve hoogtepunten in het programma zijn de Lichtstad Tour op vrijdag, de Bouwbedrijf Van Grunsven Derby op zaterdag en de slotrubriek op zondag, de 1.55m VDL Groep Grote Prijs, die geldt als kwalificatiemoment voor de Olympische Spelen van 2020 in Tokyo. 

De huidig Nederlands kampioen springen bij de senioren, Leopold van Asten, en de reserve-kampioen Kevin Jochems maken hun opwachting. Net als de Grote Prijs winnaar van vorig jaar, Frank Schuttert en voormalig Derby winnaars Joy Lammers en Wout-Jan van der Schans. Ook smaakmakers Sanne Thijssen, Gerco Schröder, Doron Kuipers en Robert Whitaker zijn van de partij.

Uit de top vijftig van de wereldranglijst hebben naast Maikel van der Vleuten ook diverse buitenlandse toppers zich aangemeld. Zo komen Belg Nicola Philippaerts, Italiaans zwaargewicht Alberto Zorzi en de Ierse Darragh Kenny rankingpunten verzamelen. Piet Raijmakers jr., Rob Heyligers, Reggy Hoffmann en Henk van de Pol vertegenwoordigen Brabants best.

De springrubrieken beginnen Hemelvaartsochtend op de zogenoemde Ladies Day. Traditiegetrouw vindt er een dameszadel show plaats en komen alle dames die zich uitgedost hebben met een hoed in aanmerking voor de ‘mooiste hoed verkiezing’. Sportieve hoogtepunten op het programma zijn de Lichtstad Tour op vrijdag, de Bouwbedrijf Van Grunsven Derby op zaterdag en de slotrubriek op zondag, de 1.55m VDL Groep Grote Prijs.

Website

© Nieuws.Horse 2018 | powered by Olland.biz