Van 26 t/m 30 juni staat Jumping Houten op het programma van de Zilfia’s Hoeve in Houten. De springrubrieken t/m 1m50 worden voor het eerst afgewisseld met de Utrechtse Centrale Keuring van het KWPN, de stamboekopname en een wedstrijd om de Pavo Cup.

Begin 2018 nam Vivian van der Maat de manege-activiteiten over van haar oom Ben. Sindsdien is er verbouwd en veranderd maar Vivian heeft ook de activiteiten naar een ander niveau getild: “Met dank aan de vele vrijwilligers en ons personeel! De vroegere kantine ken je niet meer terug, de bodems zijn perfect, we hebben een nieuw parcours van Caro gekocht. En daarbij proberen we het toch betaalbaar te houden. We willen bewijzen dat je ook meerdere dagen op hoger niveau kunt springen zonder dat het meteen zoveel geld kost.”

De aanpak van Vivian gaat in op de hedendaagse praktijk: “We hebben op drie dagen een 1m40 en op vrijdagavond een 1m50. En we hebben geen maximum aan het aantal paarden dat je per rubriek kunt rijden. Flexibel starten is geen probleem, en we maken ook graag ruimte voor hors concours-starts. Alleen, vol is vol. We hebben in Houten een beetje de naam dat we alles aannemen maar nu het steeds drukker wordt, kun je dat niet volhouden. En ik wil niet om 8 uur ’s ochtends beginnen. En ik wil ook geen verkorte parcoursen zodat je na 30 seconden weer buiten staat. De springsport mag geen fabriekssport worden!”

Inschrijven verloopt via Mijn KNHS

Foto Jeroen Spoolder / Spoolder.net

© Nieuws.Horse 2018 | powered by Olland.biz