Op dit moment nemen nog twaalf driejarige en twee vierjarige springhengsten deel aan het verrichtingsonderzoek. Vandaag was weer een reguliere beoordeling, de derde voor de springhengsten. Hierbij waren opvallend veel bezoekers aanwezig waarbij ook diverse bezoekers die niet frequent de testdagen bezoeken.

Voor belangstellenden is het erg informatief op welke wijze de hengstenkeuringscommissie de training en beoordelingen van de hengsten, in samenspraak met trainingsleider Henk Hammers, benadert. Wanneer er getraind wordt met jonge paarden is de presentatie niet elke week hetzelfde, ook dat was nu ook in Ermelo te zien. Een paar hengsten presteerden wat onder hun normale doen zoals tot nu waargenomen, terwijl er ook enkele zich zeer goed lijken te ontwikkelen. De komende weken worden dus spannend voor zowel de eigenaren als het KWPN-team. Wout-Jan van der Schans was vandaag niet aanwezig i.v.m. verplichtingen elders. Afgelopen vrijdag is in de training voor het eerst een dubbelsprong geoefend en vandaag liepen alle hengsten er zonder problemen doorheen. De beide vierjarigen zijn getest op iets hogere en bredere sprongen.

Morgen om 8.00 uur is de beoordeling van de enige Gelderse hengst in het gezelschap, de driejarige Leopold P. Hij wordt beoordeeld op de basisgangen en daarnaast laat hij ook zijn eerste sprongen onder het zadel zien. Rond 8.30 uur wordt gestart met de beoordeling van de nog tien aanwezige dressuurhengsten waaronder twee vierjarigen.

Alle deelnemende hengsten, foto’s achter de schermen en meer informatie over het verrichtingsonderzoek 

© Nieuws.Horse 2018 | powered by Olland.biz