Isabell Werth heeft weer een nieuwe crack onder het zadel. Met de negenjarige Quaterback-zoon DSP Quantaz won ze haar internationale Special-debuut in Mannheim met 74.61%.

Victoria Max-Theurer is de eigenaresse van Quantaz. Tot de zomer van 2018 is het paard gereden door Ronald Lüders.  Werth: “Vicky heeft Quantaz in Hagen ontdekt en toen gekocht. Quantaz heeft enorm veel aanleg, vooral voor de piaffe en de passage. Het is de bedoeling dat ik nog enkele keren internationaal start en dat Victoria hem dan overneemt om te proberen een plaats in het team voor de Olympische Spelen in Tokyo te bemachtigen.”

Agaath van der Lei was de enige Nederlander in de Grand Prix Special. De eerste zes plekken werden ingenomen door de Duitse ruiters. Agaath stuurde de Florencio-zoon VRB group’s Caron naar de zevende plaats in 70,319%.

Klik hier voor de uitslag.

© Nieuws.Horse 2018 | powered by Olland.biz