Op vrijdag 3 mei is voor het eerst het kwaliteitskeurmerk uitgegeven aan een hippische routestructuur in Nederland. Dit keurmerk wordt uitgegeven door het NHRP (Nederlands Hippisch Recreatie Platform). Het is gericht op meer veiligheid voor gebruikers van hippische routenetwerken.

Het NHRP is een landelijke organisatie van zes partners. Niet de KNHS, maar wel de Manege & Ruiter Bond, de Nederlandse Vereniging voor Vrijetijds Ruiters, Stichting Rijvaardigheidsbewijzen Recreatieruiter, Stichting Hippisch Toerisme Nederland, Nederlandse Hippische Activiteiten Vereniging en de Stichting Ruiteren & Mennen, die allen samenwerken om de hippische recreatie binnen Nederland te bevorderen. Het kan dus wel!

De uitreiking van het keurmerk vond plaats tijdens de feestelijk opening van het gloednieuwe ruiter-en mennetwerk “Nationaal Landschap in Winterswijk en Aalten”. Wethouder Inge Klein Gunnewiek van Winterswijk en wethouder Martin Veldhuizen van Aalten ontvingen uit handen van de Jan Markink van de Provincie Gelderland het eerste keurmerk.

Zeven jaar geleden is er vraag ontstaan om het routenetwerk in de Achterhoek te vernieuwen. Ook om hiermee een impuls te geven aan het hippisch toerisme voor de provincie Gelderland. Het knooppuntennetwerk Winterswijk en Aalten bedraagt 230 kilometer. Het kenmerkt zich door genummerde knooppunten, waardoor de ruiter of menner eenvoudig zijn positie kan bepalen. Met behulp van de routeplanner op de website www.ruiterenemnennen.nl kan men een route uitzetten. In de praktijk kan hij  deze route met behulp knooppuntnummers of met GPS gaan rijden.

Diverse lokale men- en ruiterverenigingen waaronder De Koetsiers Aalten Dinxperlo en Stichting Ruiter en Koetsier Winterswijk hebben zich hiervoor ingezet. Dit netwerk is gerealiseerd met behulp van een groot aantal vrijwilligers met financiële ondersteuning van de provincie Gelderland en de gemeenten Aalten en Winterswijk.

© Nieuws.Horse 2018 | powered by Olland.biz