Het “kern” begeleidingsteam voor het aankomende World Championships Icelandic Horses 2019 in Berlijn dat van 4 t/m 11 augustus plaats vindt, is benoemd.  Voor de positie van Chef de Mission is door het bestuur van het NSIJP Arjen Heerema aangesteld.  In het begeleidingsteam zitten ook  Nanco Lekkerkerker en Ellen Meesters.

Nederland zal met maximaal 6 fokkerij paarden en 12 sport combinaties naar Berlijn afreizen. De selectie is in volle gang op dit moment. Kenners verheugen zich op de ruim 300 deelnemende combinaties uit circa 19 landen die de strijd aangaan op de ovaalbaan en telgangbaan om de gangen van het IJslandse paard te tonen, zowel in sport als fokkerij. Zij worden aangemoedigd door meer dan 60.000 internationale bezoekers tijdens het sportief geweld in Berlijn van 4 t/m 11 augustus.

De bekendmaking van de WK equipe op basis van de prestaties behaald op de selectiewedstrijden, zal op het NK IJslandse Paarden in Exloo op 13 juli plaatsvinden. De strijd is nog zeker niet beslist en kan tot op de dag van bekendmaking zelfs nog leiden tot verschuivingen.

Nanco Lekkerkerker uit Balinge (Drenthe)

Hij heeft al op meerdere  WK’s gefunctioneerd als “Teamleader Sport” en die ervaring is voor het  team van groot belang.  Ook dit keer gaat Nanco mee als “Teamleader Sport”. In de IJslanderwereld is deze sportruiter zeer bekend,  hij heeft o.a. de  “Jan Pels” prijs gekregen in 2009,  heeft zitting in de ledenraad NSIJP, is sportjurylid en was de Nederlands Kampioen in de F2 vijfgangenproef  in 2017.  In het dagelijks leven is Nanco werkzaam in de horecasector.

Ellen Meesters uit Keldonk (Noord-Brabant)

Ellen Meesters zal Nanco Lekkerkerker assisteren. Zij gaat  de begeleiding van de jeugd als kerntaak oppakken.  Ellen is eveneens een bekende in de IJslander wereld,  heeft ook de “Jan Pels” toegekend gekregen samen met haar man Arnout Bakker in 2018, is een succesvol voorbrenger,  organisator, en fokster. Zij is als groom mee geweest naar het vorige WK Berlijn. Kortom veel ervaring die het team van pas zal komen.  In het dagelijks leven is Ellen werkzaam als docent.

Arjen Heerema uit Epe (Gelderland)

Voor Arjen Heerema is het zijn eerste WK als “chef de mission”. In 2017 heeft hij de fokkerij begeleid op het WK voor Nederland in Oirschot. Ook deze Wereldkampioenschappen zal hij de fokkerij begeleiden samen met één van de twee teamleden.  Arjen is in de IJslanderwereld vooral bekend vanuit de fokkerij. In het dagelijks leven is hij werkzaam in het onderwijs.

© Nieuws.Horse 2018 | powered by Olland.biz