De goedgekeurde NRPS-hengst Gameboy is onverwacht overleden aan de gevolgen van koliek.

De Grand Prix dressuurhengst Gameboy (v. Gribaldi) gaf op 10 maart tijdens de Hengstenshow nog een prachtige demonstratie onder het zadel van zijn eigenaresse Kim Thijssen. Hij was in topconditie, toonde veel looplust en aan niets was te merken dat hij ruim een maand later een verstopping in zijn dunne darm zou krijgen als gevolg van een lipoom (goedaardig gezwel). Gameboy is nog met succes geopereerd, maar zijn toestand verslechterde daarna dusdanig dat Kim de moeilijke beslissing nam om hem toch te laten inslapen.

Gameboy prest.sport werd in 2001 geboren bij de fokker C. Harthoorn in ‘s-Gravenpolder, uit de merrie Monique (Pion x Ramirto x Ramano x Odin van Wittenstein). In 2004 keurde het NRPS hem goed en twee jaar later werd hij eigendom van Kim Thijssen. Zij leidde hem op van M naar Grand Prix, onder leiding van Nicole Werner en de laatste jaren Patrick van der Meer.

Van Gameboy zijn bij het NRPS 29 afstammelingen geregistreerd. Afgelopen jaar werd zijn 4-jarige voorlopig keur dochter Jewel’s Gift kampioen van Noord-Holland en op de Nationale keuring aan kop geplaatst. Verschillende veulens van Gameboy kregen een eerste premie en enkele werden regionaal kampioen. In 2013 werd de 4-jarige Game’s Pride Nationaal kampioen Bestgaand onder het zadel van Kim Thijssen. Op de hengstenkeuring van dit jaar trad zijn zoon George van Hallinckveld op.

© Nieuws.Horse 2018 | powered by Olland.biz