De Duitse ruiter, handelaar en coach Holger Hetzel, die al bijna 15 jaar de internationale Sport Horse Sales in Goch organiseert, lanceert de online Sport Horse Auction op zondag 18 mei. Hetzel gaat uit van de maximale prijslimiet: de eerste bieder die de maximale prijs  biedt, is automatisch de nieuwe eigenaar.

Holger Hetzel kwam met het idee voor deze online veiling tijdens zijn succesvolle Sport Horse Sales afgelopen november. “Onze multimediale presentatie van de veilingpaarden leverde veel vragen op bij potentiële klanten uit Duitsland en het buitenland die geïnteresseerd waren in het kopen van een paard in de prijsklasse van 30.000 tot 100.000 euro zonder het zelf uit te proberen. Ook weten veel mensen niet dat we het hele jaar door wedstrijdpaarden met ervaring op 1.10m tot en met 1.45m niveau te koop aanbieden; dus niet alleen tijdens de Sport Horse Sales in november.”

“Online veilingen, waaronder paardenveilingen, winnen wereldwijd aan populariteit omdat internet een uitstekend medium is voor het communiceren van uitgebreide informatie over de paarden. Op dezelfde manier waarop onze klanten ons vertrouwen wanneer ze een paard kopen, vertrouwen we hen in het online biedproces. We bieden eenvoudige en gratis toegang tot het online biedproces zonder dat bieders verplicht zijn een aanbetaling te doen of hun bankgegevens te verstrekken. Het enige wat ze hoeven te doen, is registreren op de website  https://holger-hetzel.weauction.nl/register. Vertrouwen voor vertrouwen is ons credo. ”

Klanten kunnen op 18 mei tussen 17.00 en 19.00 uur online bieden op een collectie van ongeveer 15 zorgvuldig geselecteerde sportpaarden met wedstrijdervaring en klasseringen in rubrieken van 1.10m tot 1.45m niveau. Het innovatieve aspect van deze veiling is dat deze een maximale prijslimiet heeft die vergelijkbaar is met die in het succesvolle eBay-bedrijfsmodel. De eerste bieder die de maximale prijs van 100.000 euro biedt, is automatisch de nieuwe eigenaar. Als niemand de maximale prijs biedt, gaat het paard naar de persoon die het hoogste bod heeft uitgebracht aan het einde van de veiling.

De paarden zijn vanaf 6 mei te bezichtigen op de veilingwebsite op www.holger-hetzel.de. In de week van 13 mei kunnen de paarden na telefonische afspraak uitgeprobeerd worden op de accommodatie van Holger Hetzel in Goch.

© Nieuws.Horse 2018 | powered by Olland.biz