Op 27 april wordt hij 79 maar dat weerhoudt Sjef van Rijswijk er niet van om met een nieuw paard aan de gang te gaan. Om zelf te rijden, samen met zoon Paul of met partner Ingrid. “Geweldig trots ben ik op hem, hij heeft een heel mooi hoofd, een mooi sprekend oog, dat is wat me altijd heeft aangesproken heeft!”

“Mijn rijpaard was een tijd geleden overleden. Ik heb gezegd: ik wil er nog wel een maar dan moet ie alles kunnen, zodat ik er niet mee verongeluk. Ik ga toch mijn 80e jaar in op 27 april. Kees van den Oetelaar zou iets zoeken en die belt me afgelopen week op: ik heb ‘m!”

Twee dagen geleden werd de 17-jarige schimmelruin thuisbezorgd in Hilvarenbeek: “Van Royal Bravour uit de Fortuna-stam, gefokt in Limburg, hij heeft 1m45 gesprongen. Een paard met een prachtig hoofd en met geweldig sprekende ogen, wat ik altijd mooi heb gevonden. Nee, ik ga er niet meer mee springen, maar wel samen met Ingrid het bos in, da’s hier vlakbij.”

Officieel keuren bij een stamboek doet Sjef van Rijswijk niet meer. Wel selecteert hij voor de veulenveilingen van Deurne/Asten en Maren-Kessel de veulens.

 

© Nieuws.Horse 2018 | powered by Olland.biz