De KWPN Kampioenschappen is al jaren hét toneel van de Nationale Merriekeuringen, jongepaardenrubrieken en de Nationale Tuigpaardendag. Dit jaar wordt het programma aangepast om zo nog beter de sport en fokkerij te combineren en wordt niet langer gebruik gemaakt van het stadion van het WK Jonge Dressuurpaarden.

Van dinsdag 13 augustus tot en met zaterdag 17 augustus staat het Nationaal Hippisch Centrum in het teken van de KWPN Kampioenschappen. Eén van de grootste veranderingen is het inkorten van het programma van 8 naar 5 dagen. Het terrein van het Nationaal Hippisch Centrum wordt beter benut waardoor er meer disciplines tegelijk worden verreden en er meer bedrijvigheid is.

De finales om de Blom Cup zijn op donderdag 15 augustus tegelijkertijd met de Nationale Merrie- en Veulenkeuring voor de springpaarden. Hierdoor hoeven springliefhebbers niet speciaal terug te komen voor de finales van de sportrubrieken of de NMK. Ook de Pavo Cup en de Nationale Merrie- en Veulenkeuring voor dressuurpaarden is samengevoegd. Op vrijdag 16 augustus komen zowel de sportrubrieken als de keuringsrubrieken aan bod, de Pavo Cup verhuist hierdoor terug naar het dressuurterrein. Het aanbod per dag tijdens de KWPN Kampioenschappen is dus groter. De kampioenschappen worden afgesloten met hét tuigpaardenfeest van het jaar: de Nationale Tuigpaardendag.

De afstammelingenkeuring is geen onderdeel meer van de KWPN Kampioenschappen. Deze vindt nu plaats in Ermelo op zaterdag 10 augustus. Ook het KWPN Kampioenschap voor vijfjarige eventingpaarden wordt niet meer georganiseerd tijdens de KWPN Kampioenschappen. Dit kampioenschap is nu onderdeel van een wedstrijd voor jonge eventingpaarden die wordt gehouden op woensdag 29 mei tijdens de prestigieuze internationale eventingwedstrijd Renswoude Horse Trials.

Met deze veranderingen is het programma een stuk compacter en blijft de KWPN Kampioenschappen een bijzonder podium voor keuringspaarden en talentvolle jonge sportpaarden!

Programma en meer info KWPN Kampioenschappen

© Nieuws.Horse 2018 | powered by Olland.biz