Wereldbekerdebutante Emmelie Scholtens versloeg vandaag in de Kür van de finale in Gothenburg wederom Hans Peter Minderhoud. Met Apache, de goedgekeurde UB40-zoon van eigenaar Ad Valk, kwam ze tot een score van 80.782, waarmee ze uiteindelijk 8e werd. Minderhoud kreeg te maken met sterk wisselde jurybeoordelingen. Bij een jurylid stond hij na zijn proef eerste, bij de meeste anderen zesde of zevende.  Hij reed met Dream Boy (Vivaldi x Ferro) naar 80.286% en een 10e plaats.

Patrick Kittel stond op dat moment bovenaan met Delaunay, na een rit die werd beloond met 82.464 en een enthousiast applaus van het thuispubliek in het Scandinavium. Daar schoot Laura Graves met Verdades imponerend overheen met 87.179 %.

Daniel Bachmann Andersen wurmde zich met 85.468% daartussen met Blue Hors Zack. de Amerikaanse Kasey Perry-Glass kon er met Goerklintgaards Dublet met 84.975% net niet aankomen.

Maar toen kwam dressuurkoningin Isabell Werth. Met de 14-jarige merrie Weihegold  liet ze voor de derde keer in een wereldbekerfinale zien wie de absoluut beste is. Met een percentage van 88.781% kon Laura Graves alleen van een afstand toekijken. Helen Langehanenberg pakte met Damsey de derde plaats met 86.571 %.

Klik hier voor het resultaat

© Nieuws.Horse 2018 | powered by Olland.biz