Zondag vond in Schijndel de eerste editie van de European Sport Horse Auction voor dressuurpaarden plaats. De topper van de veiling was de vijfjarige zwarte BWP-goedgekeurde hengst Flynn die voor € 110.000 verkocht werd naar een Belgische eigenaar. Organisator Dennis Swennen was zeer tevreden en kijkt al uit naar de volgende editie.

“Het is abnormaal hoe enthousiast mensen zijn over hun paarden, dat geeft ons gewoon een heel goed gevoel,” zegt organisator Dennis Swennen. “Voor we begonnen waren we zelf best wel wat zenuwachtig, het was voor ons de eerste keer dat we dressuurpaarden veilden. We wisten wel dat we een mooie collectie hadden, maar het moet allemaal toch maar gebeuren. Vooral in het eerste gedeelte merkten we wel dat de mensen nauwelijks geloofden dat een paard echt verkocht was.”

“Mensen kwamen na afloop en vandaag ook, met de vraag: dat en dat paard, kan ik dat toch nog een keer bekijken? We hebben steeds geantwoord: dan moet je toch naar de nieuwe eigenaar. We hebben gemerkt dat er best veel mensen de kat uit de boom kijken, maar die hebben we dus gelukkig moeten teleurstellen. Op één na zijn ze allemaal echt verkocht.”

In de voorbereiding al streefde de organisatie naar eerlijke informatie: “We hebben weer over elk paard onze bevindingen opgeschreven, de positieve maar ook de mindere punten. Dat vinden we belangrijk. Op voorhand zeiden mensen wel: je breekt je eigen paarden af als je de negatieve punten aanstipt. Wij denken daar anders over. De mensen weten bij ons heel precies wat ze kopen, en wij denken dan dat ze daarmee geluk kopen. De mensen zijn in elk geval ontzettend blij! En wij gaan zeker en vast aan de slag met de volgende veiling voor dressuurpaarden!”

Half juni is de eerstvolgende editie van de European Sport Horse Auction gepland: dan worden in Lochristi nabij Gent springpaarden geveild. De datum wordt nog bekend gemaakt.

© Nieuws.Horse 2018 | powered by Olland.biz