Na 10 jaar gaat het KWPN Kampioenschap voor Vijfjarige Eventingpaarden, dat voorheen werd georganiseerd tijdens de KWPN Kampioenschappen, naar Renswoude Horse Trials.

Vanuit het KWPN is Marijke de Greef betrokken bij de organisatie: “Het deelnemersaantal was de laatste jaren niet groot en nam af. Dat is natuurlijk heel jammer, verschillende oud deelnemers hebben vanuit dit kampioenschap de doorstroom gemaakt naar het internationale toneel waaruit blijkt dat het een waardevol kampioenschap is.”

Nieuwe impuls
Door het kampioenschap te verhuizen naar de gerenommeerde internationale eventingwedstrijd Renswoude Horse Trials, wordt gehoopt hieraan een nieuwe impuls te geven. “Gelukkig ziet Renswoude Horse Trials ook het belang van dit kampioenschap in en hebben we samen de handen ineen geslagen.”

Eerste rubriek
Het kampioenschap vindt plaats op woensdag 29 mei en is de eerste rubriek van het vijf dagen durende Renswoude Horse Trials, dat tevens haar 10e jubileum viert dit jaar. De wedstrijd voor jonge eventingpaarden is open voor vijf- en zesjarigen van alle stamboeken, de hooggeplaatste vijfjarige KWPN’er wordt KWPN Kampioen Vijfjarige Eventingpaarden.

Veranderingen opzet
Naast de locatie zijn er nog enkele veranderingen meer voor dit kampioenschap. Zo vervalt de dressuurproef, maar tonen alle deelnemende paarden zich individueel in de springpiste in stap, draf en galop aan de jury. Aansluitend aan deze presentatie volgt het springparcours en kort daarna de terreinproef. Iedere combinatie werkt dus direct alle onderdelen van de wedstrijd achter elkaar af. Informatie over de inschrijfprocedure en het vraagprogramma met daarin alle wijzigingen volgt binnenkort.

10e editie
Dit jaar vindt alweer de tiende editie van de Renswoude Horse Trials plaats. Deze grootschalige en wereldwijd bekende eventingwedstrijd heeft de internationale klassen CI2*-L, CCI3*-L, CCI3*-S, CCI4*-S. Voor de bezoekers is er, naast 5 dagen paardensport op topniveau, veel te beleven. Er zijn allerlei kraampjes, een prachtig uitzicht op de cross en er is een uitgebreid horecaplein met eten en drinken. Kijk op www.renswoudehorsetrials.nl voor alle informatie.

Winnaars voorgaande jaren

© Nieuws.Horse 2018 | powered by Olland.biz