Op vrijdagmiddag 29 maart hield het Anglo European Studbook een van de hengstenkeuringen in Schijndel. De juryleden Robbert Ehrens, Koen Olaerts en Joris van den Oetelaar keurden bij de dressuurpaarden de mooi opwaarts bewegende en correct gebouwde Ferdinand x UB 40 van Jan Liebregts uit Vessem als de beste. De hengst werd ‘licensed’, goed voor 30 merries. Bij de springpaarden werd Dollars For Ever 111 Z van Harrie Theeuwes uit het Belgische Zandhoven de beste. De schimmel sprong met souplesse en veel kwaliteit en werd direct approved, de hoogste graad van goedkeuring bij het AES. In de nieuwe richting Classic Innovation, bedoeld om fijne recreatieve rijpaarden voort te brengen, werd First Innovation van eigenaresse Astrid von Möller-Hülsmann de eerste ‘licensed’ hengst. Hij is een zoon van First Selection uit een Fries x Arabier-moeder.

De keuring werd gehouden in de accommodatie waar vanavond de dressuurpaarden voor de European Sport Horse Auction gepresenteerd worden. De presentatie wordt live uitgezonden via Nieuws.horse. De eigenlijke veiling is op zondagmiddag vanaf 14.00 uur Op maandagavond wordt de hengstenshow gehouden, ook deze bijeenkomst is live te volgen vis Nieuws.horse.

© Nieuws.Horse 2018 | powered by Olland.biz