In het Duitse Neuenkirchen is een zevenjarige amazone gisteren overleden na een ongeluk tijdens de prijsuitreiking van een regionale wedstrijd van Reit- und Fahrverein Neuenkirchen. Volgens de politie stierf het meisje zondagavond in het ziekenhuis. Haar ouders krijgen psychologische ondersteuning.

Het tragische ongeluk gebeurde omstreeks 14 uur in de rijhal. Het meisje viel tijdens de prijsuitreiking van haar paard, nadat het dier steigerde. Daarna verloor het paard zijn evenwicht en zou het op het meisje zijn gevallen. Het kind werd na eerste medische hulp per helikopter naar het ziekenhuis gebracht, maar daar overleed ze later helaas aan haar verwondingen.

Het concours werd al vlak na het ongeval stilgelegd, professioneel traumapersoneel stond meteen klaar voor de psychische ondersteuning van alle betrokkenen.

© Nieuws.Horse 2018 | powered by Olland.biz