De KNHS Indoorkampioenschappen 2019 zijn van start gegaan met het springen. Als eerste waren de springpony’s in de klasse B aan de beurt. Naita, dochter van Petra van Esch, werd de eerste kampioen. Bondscoach Edwin Hoogenraat is de jury van dit rijstijlkampioenschap. De parcoursbouw dit weekend is in handen van Paul Rooijmans en Ard van den Eertwegh.

Kampioene B-springen Cat. A/B werd de negenjarige Naita van der Velden met de 23-jarige Vanity. Bondscoach Edwin Hoogenraat gaf de amazone 84.5 punten. “De amazone reed heel netjes, en zat heel mooi op haar pony. Ze reed het parcours ook heel goed in een tempo”, vertelt Hoogenraat.
Naita was eerder al heel succesvol op de KNHS Indoorkampioenschappen. Eerder won ze al het kampioenschap L2 dressuur voor Cat. C pony’s. Naita is de dochter van internationaal dresssuuramazone Petra van Esch die zelf in Zwitserland op concours was, en kleindochter van instructrice Paulien van Esch.

Bij de categorie C bleven zeven combinaties foutloos in de eerste omloop en alle combinaties wisten ook in de barrage weer zonder fouten te blijven. De titel ging hier naar de 12-jarige Kimberly Barrois met haar Sally van de Zandkant. De kampioene van de Regio Limburg kreeg maar liefst 89 stijlpunten. Hoogenraat: “Kimberly heeft een hele mooie houding en zit en daarbij een zeer goede samenwerking tussen hand en been waardoor ze een goede controle heeft.”

Bij het kampioenschap klasse B voor D/E pony’s ging de overwinning naar de pas 9-jarige Vince Nanning met zijn 20-jaar jonge pony Tomboy. In de eerste omloop kreeg Vince 84 punten voor zijn rijstijl, in de barrage was hij toch een beetje zenuwachtig waardoor het net iets minder goed ging. De mooie score van 82 punten was wel goed genoeg voor de overwinning. Als tweede eindigde Julia Kapteijn die juist een betere barrage dan eerste manche reed en 80 punten scoorde in de tweede omloop. Edwin Hoogenraat was enthousiast over het talent van kampioen Vince die naast ruiter ook een enthousiast voetballer is. “Zeker voor zo een jonge ruiter heeft hij een hele mooie natuurlijk zit en veel balans. Vince heeft ook duidelijk heel veel overzicht en een goed gevoel voor ritme.”

 

Uitslagen
Klasse B cat. A/B
Goud Naita van der Velden (Gemonde) – Vanity, 0/0/84.50
Zilver Tatum Stijf (IJsselmuiden) – Bartje, 0/0/78.00
Brons Floor Neeleman (Nootdorp) – Okki, 0/0/77.50

Klasse B cat. C 
Goud Kimberly Barrois (Echt-Susteren) – Sally van de Zandkant, 0/0/89.00
Zilver Annelin Pot (Borger-Odoorn) – Coco, 0/0/80.00
Brons Robin Windstra (Leek) – Carlos, 0/0/79.50

Klasse B cat. D/E
Goud Vince Nanning (Dalfsen) – Tomboy, 0/0/82.00
Zilver Julia Kapteijn (De Meern) – Orchid’s Tiesto, 0/0/80.00
Brons Sakira Rijk (’s Heer-Abtskerke) – Heaven Star van de Distelhoeve, 0/0/76.00

© Nieuws.Horse 2018 | powered by Olland.biz