Maandagavond eindigde de online veiling van ET-Auction. Voor het embryo van Emerald uit de beroemde topmerrie Arielle(v. Acord II) werd het hoogste bedrag van 19.000 euro betaald. De gemiddelde prijs van de 22 embryo’s was rond de € 10.500.

Arielle won onder William Whitaker onder meer de wereldbekerkwalificatie van Mechelen in 2007 en was lid van het winnende Britse Nations Cup team in Praag. En een derde plaats in de Grand Prix van Birmingham, Vigo en Syracuse is ook niet onverdienstelijk. De embryo’s van Arielle zijn populair, de combinatie met Cornet Obolensky leverde eerder al 36.000 euro op. En 20.000 euro voor het embryo in combinatie met Vigo d’Arsouilles op de ET Auction’s Spring Edition in 2017. Op de ET-Auction van een jaar geleden werd er 18.000 euro betaald voor haar embryo in combinatie met Baloubet du Rouet.

Voor het embryo van Big Star uit de Rash R-dochter Witch werd 17.000 euro betaald.  Witch liep op vijfjarige leeftijd de finale op het WK in Lanaken onder de Brabantse springruiter Rob van Bussel. Met de Britse Emily Ward behaalde ze veel successen op 2*-niveau.

Hierop volgden nog 2 embryo’s van 15.000 euro. Een van Cornet Obolensky uit Himalaya v Schuttershof (v. Aragorn v. Schuttershof) en de ander van Taloubet Z uit Quasar Forbluelys (v. For Pleasure).

Klik hier voor alle prijzen van de ET-Auction

© Nieuws.Horse 2018 | powered by Olland.biz