De KNHS regio Brabant starte zo’n 6 jaar geleden met een eigen belofteplan. Marion Schreuder is een van de drijvende krachten achter de belofte training. Inmiddels heeft de KNHS regio Noord-Brabant een “light” variant ontwikkeld, de regio trainingen. Deze trainingen zijn speciaal voor ruiters die wat minder lang bezig zijn met de paardensport maar stappen willen maken in de ontwikkeling. Doorstromen naar het belofte plan kan een logische stap zijn. 

Het team van trainers dat betrokken is bij dit plan en de belofte trainingen geeft bestaat uit: Marrigje van Baalen, Michelle van Lanen en Suzan van Deursen voor de discipline dressuur en Jack Ansems, Joep Raymakers en Teun van den Broek voor de discipline springen.
Deze trainers zijn als deelnemer en/of trainer allemaal op internationaal niveau actief en vinden het een uitdaging om jonge, ambitieuze ruiters en amazones te begeleiden in hun carrière in de pony- en paardensport.
Marion Schreuder, hoofdtrainer, verzorgt samen met gastdocenten de mentale training en theorie voor zowel de deelnemers als voor de ouders/begeleiders van de deelnemers.


Het programma

Voor de deelnemers aan deze training is een programma samengesteld dat gericht is op een optimale ondersteuning bij de ontwikkeling in de wedstrijdsport. Dit programma bestaat uit:
– 8 trainingsavonden waarop de deelnemers een uur dressuur- of springtraining krijgen van de trainers.
Tijdens deze trainingsavonden krijgen de deelnemers (en de ouders/begeleiders) ook een uur mentale training/theorie waarin zij leren doelen te stellen, een focus te ontwikkelen, om te gaan met wedstrijdspanning en teleurstelling, etc.
– Onder begeleiding van de trainers gaan de deelnemers 2x deelnemen aan een wedstrijd.
– 2 theorie avonden voor deelnemers en ouders/begeleiders waarbij onderwerpen als voeding en gezondheid van de pony/het paard, fitheid van de ruiter/amazone, etc. behandeld gaan worden.

Bij aanvang van de trainingen ontvangen alle deelnemers een map met alle lesstof van de mentale trainingen en theorie. De deelnemers houden in deze map ook hun weekplanningen, ervaringen/resultaten en hun wedstrijdplanning bij en delen deze informatie periodiek met de trainer.

Tineke Bartels geeft weer bevlogen les tijdens de theorieavond

De training wordt afgesloten met een eindbeoordeling / advies van de trainers.
Komend najaar is er weer een selectiedag waar ruiters en amazones met ambitie zich kunnen aanmelden.

© Nieuws.Horse 2018 | powered by Olland.biz