Henk van de Pol werd knap derde in de Grote Prijs in Vejer de la Frontera met Looyman Z (Numero Uno x Wellington). De Britse Holly Smith won, de Francaise Penelope Leprevost werd tweede.

De Big Tour Grand Prix was de afsluiting van de vijfde week van de Sunshine Tour in Vejer de la Frontera.  Deze CSI4* Longines Rankingproef met een hoogte van 1m55 telde ook als kwalificatie voor het EK in Rotterdam en de Olympische Spelen van Tokio volgend jaar.

Acht combinaties namen het tegen elkaar op in de barrage, hiervan bleven er vijf foutloos. De snelste combinatie van hen was de Britse Holly Smith met haar negenjarige AES’er Hearts Destiny (v. Heart Throb). De Franse amazone Penelope Leprevost volgde met Vancouver de Lanore, een tienjarige hengst van Toulon.

Slechts een fractie van een seconde later kwam Henk van de Pol over de finish met zijn veelbelovende Zangersheideruin Looyman Z.

Klik hier voor het resultaat

© Nieuws.Horse 2018 | powered by Olland.biz