De Zweed Henrik van Eckermann heeft de Grote Prijs van Den Bosch gewonnen. Tweede werd Zwitser Steve Guerdat, derde de Zweed Peder Fredricson. Daniel Deusser, Niels Bruynseels, Maikel van der Vleuten en Marc Houtzager volgden.

Wat was het een zware strijd vanmiddag in de Brabanthallen tijdens de Grote Prijs over 1m60 in het kader van de Rolex Grand Slam of Show Jumping. Veertig deelnemers zorgden voor een zinderend spektakel waarbij het er lang op leek dat Maikel van der Vleuten met Verdi TN (Quidam de Revel x Landgraf) en Marc Houtzager met Sterrehof’s Calimero (Quidam de Revel x Libero) met hun ene tijdfout helemaal vooraan zouden eindigen. Ze werden uiteindelijk toch nog 6e en 7e.

Want zover kwam het niet omdat enkele internationale kanonnen net ietsje beter waren. Voor de barrage plaatsten zich Daniel Deusser met de machtig springende 11-jarige voshengst Scuderia 1918 Tobago Z  (Tangelo v. Zuuthoeve x Mr Blue),  Steve Guerdat met de 13-jarige Zweeds gefokte merrie Albführen’s Bianca (Balou du Rouet x Cardento). Henrik von Eckermann met de 13-jarige Montendro x Portland-merrie Toveks Mary Lou, de sympathieke winnaar van vorig jaar Niels Bruynseels met de 13-jarige merrie Gancia de Muze (Malito de Reve x Nimmerdor) en Peder Fredricson met de 12-jarige KWPN-ruin H&M Christian K (Namelus x Calvados).

Daniel Deusser startte de finale met 4 strafpunten. Steve Guerdat reed een seconde of 3 sneller en foutloos. Henrik von Eckermann verbeterde de prestatie in de wetenschap dat er nog twee kwamen. Peder Fredriscon liep tegen 4 srafpunten op in de derde tijd. Niels Bruynseels was als laatste natuurlijk gedreven om weer te winnen maar hij crashte als laatste starter.

Klik hier voor het resultaat

Foto Elianne Castelijns

© Nieuws.Horse 2018 | powered by Olland.biz