Maikel van der Vleuten is in een ongekende vorm. Met de schimmelmerrie Dana Blue was hij vanavond de snelste in de pittig barrage. Tweede werd Christian Ahlmann met de imponerende Dominator, derde Niels Bruynseels met Utamaro d’Ecaussines. Het betekende al de derde overwinning voor de sympathieke Brabantse ruiter.

In de zware 1m55-proef met barrage streden 41 combinaties in de Brabanthallen voor een volle tribune om het geld en de eer.  Maar liefst 15 plaatsten zich voor de barrage, onder wie vijf Nederlanders.

Duitser Daniel Deusser startte de strijd met twee fouten met Cornet d’Amour (Cornet Obolensky x Damiani). Leopold van Asten volgde met VDL Groep Beauty (For Pleasure x Contender). Hij stuurde de schimmelmerrie met veel risico de dubbel in maar kreeg de fout op de stijl erna. Piergiorgio  Bucci met Cochello (Casall x Cartani) kreeg een stop op de Rolex-oxer wat hem 4 strafpunten opleverde in een uiteraard langzame tijd. Jos Verlooy, zoon van Axel, ging met Caracas (Casall x Colman) voortvarend van start met een galopsprong minder in de eerste lijn maar hij moest dat uiteindelijk bekopen met drie fouten. Doron Kuipers werd door heel at fans aangemoedigd met Charley, de Calido I x Askari van Herman Verhagen. Hij nam niet alle risico maar was wel als vijfde starter de eerste foutloze.

De Franse topper Kevin Staut brak met Calevo (Casall x Levanto) de strijd echt open door sneller foutloos te rijden. Niels Bruynseels had Utamaro d’Ecaussines (Diamant de Semilly x Quidam de Revel) top aan het springen en hij kwam foutloos weer iets sneller over de finish. Alberto Zorzi kwam met een van de beste paarden uit het veld Dakota (Diarado x Landclassic) aan de start: foutloos en tot dan de derde tijd. Maikel van der Vleuten met de schimmelmerrie Dana Blue (Mr. Blue x Hemmingway) galoppeerde in een verzameld galopje naar hindernis 1 maar daarna trok hij de gaskraan open. Foutloos en bijna 4 seconden sneller werd de nieuwe opgave voor de rest en wat even later zou blijken de beste prestatie van de dag

Christian Ahlmann met de machtig springende Dominator (Diamant de Semilly x Cassini I) deed op imponerende wijze een goede poging maar moest Maikel toch 0,34 seconden voor laten gaan. Simon Delestre zetten vervolgens de snelste tijd neer met Chadino (Chacco-Blue x Narew XX) maar hij moest dat met een fout bekopen. Harrie Smolders kwam als laatste aan de start met zijn Zinius (Nabab de Reve x Kannan) maar hij kon met een fout ondanks de snelle rit niet in de voorste rijen komen.

Klik hier voor het resultaat

foto Elianne Castelijns

© Nieuws.Horse 2018 | powered by Olland.biz