Nieuwe en vertrouwde gezichten presenteerden zich vanmiddag in Den Bosch als het KNHS Talententeam 2019. Elf ruiters, waaronder vijf nieuwe talenten, krijgen dit jaar van KNHS de ondersteuning om zich optimaal voor te bereiden op een succesvolle carrière met als doelstelling het Olympisch en Paralympisch kader voor de senioren. Het KNHS Talententeam bestaat uit Jeanine Nieuwenhuis, Denise Nekeman, Thalia Rockx (foto), Jasmien de Koeyer, Sanne Thijssen, Kevin Jochems, Lars Kersten, Janneke Boonzaaijer, Sanne de Jong, Nina de Haas en Maud de Reu.

De elf leden van het KNHS Talententeam zijn door de bondscoaches gezamenlijk geselecteerd uit een grote groep talenten die voortkomen uit het succesvolle  Talentenplan van de KNHS. De leden van het KNHS Talententeam zijn allen niet ouder dan 25 jaar en actief in een van de olympische of de paralympische disciplines.

Dressuur
Vanuit de discipline dressuur zijn twee amazones geselecteerd die ook vorig jaar in het team zaten: Denise Nekeman en Jeanine Nieuwenhuis. Amazones Thalia Rockx en Jasmien de Koeyer zijn nieuw in het Talententeam.

Naam: Jeanine Nieuwenhuis (Serooskerke)

Geboortedatum: 06-05-1995

Toppaard: TC Athene

Teamlid sinds 2017

Jeanine Nieuwenhuis is al jaren een vaste waarde voor een van de jeugdteams. In 2018 én 2019 werd Jeanine met TC Athene KNHS Indoorkampioen U-25. Vorig jaar werd ze ook Nederlands kampioen in deze klasse en behaalde ze op het EK teamzilver.

Naam: Denise Nekeman (Hasselt)
Geboortedatum: 13-01-1994

Toppaard: Boston

Teamlid sinds 2017

In 2018 debuteerde Denise Nekeman bij de senioren. Tijdens de KNHS Indoorkampioenschappen won zij met Boston STH brons in de Zware Tour. Op het EK 2018 U-25 behaalde Denise zilver met het team. Op Indoor Brabant – The Dutch Masters 2019 maakt de combinatie hun wereldbekerdebuut.

Naam: Thalia Rockx (Essen)
Geboortedatum: 06-12-2000
Toppaard: Verdi de la Fazenda
Teamlid sinds: 2019
Thalia Rockx was als vijftienjarige de allerjongste Grand Prix-amazone van Nederland. In 2018 werd Thalia met Verdi de la Fazenda Nederlands kampioen  bij de Young Riders. Ook won ze zilver bij de Junioren met Gerda Nova de la Fazenda. Op het EK Junioren won Thalia vorig jaar met Golden Dancer de la Fazenda teamgoud.

Naam: Jasmien de Koeyer (Sint Jansteen)
Geboortedatum: 05-10-1996
Toppaard: Esperanza
Teamlid sinds: 2019
Jasmien de Koeyer won in 2019 met Esperanza zilver tijdens de KNHS Indoorkampioenschappen in de klasse U25 en de combinatie won de U25 kür op muziek tijdens Jumping Amsterdam 2019.

Springen
In de discipline springen zijn Sanne Thijssen en Kevin Jochems wederom van de partij. Nieuw in het Talententeam is Lars Kersten.

Naam: Sanne Thijssen (Sevenum)
Geboortedatum: 09-11-1998
Toppaard: Con Quidam
Teamlid sinds: 2016
Sanne Thijssen was in 2016 Talent van het Jaar en won vorig jaar onder andere met Bacardi de Grote Prijs van Bonheiden. Met Expert viel ze tijdens het NK Young riders met een vierde plaats net buiten het podium.

Naam: Kevin Jochems (Sevenum)
Geboortedatum: 29-07-1995
Toppaard: Captain Cooper
Teamlid sinds: 2014
2018 was een ongekend succesvol jaar voor Kevin en werd uitgroepen tot KNHS Talent van het Jaar. Hij won maar liefst vijf Grote Prijzen, met als hoogtepunten de prestigieuze 5* Grote Prijzen van Dublin en Hickstead met zijn toppaard Captain Cooper.

Naam: Lars Kersten (Egchel)
Geboortedatum: 17-02-2000
Toppaard: Dobbey
Teamlid sinds: 2019
Lars Kersten won in 2018 met Dobbey zilver op het NK Young Riders. Ook won Lars vorig jaar met het Young Rider- en Juniorenteam de FEI Nations Cup in Wierden en Hagen. In februari 2019 won Lars met zijn toppaard Dobbey de CSI 3* GP in Kronenberg.

Eventing
Janneke Boonzaaijer en Sanne de Jong waren ook in 2018 lid van het Talententeam. Nieuw in het Talententeam is Nina de Haas.

Naam: Janneke Boonzaaijer (Renswoude)
Geboortedatum: 09-06-1996
Toppaarden: Campbelle WS en Champ De Tailleur
Teamlid sinds 2017
Vorig jaar won Janneke Boonzaaijer met Campbell WS teamzilver op het EK Young Riders in Millstreet. Met hetzelfde paard werd Janneke in 2018 derde op het CIC3* in Strzegom en Renswoude. Met Champ De Tailleur won ze vorig jaar het CCI2* in Barroca ‘d Alva.

Naam: Sanne de Jong (Aalsmeer)
Geboortedatum: 17-12-1994
Toppaard: Enjoy
Teamlid sinds: 2018
In 2018 was Sanne met Enjoy lid van het team dat tweede werd in de sterk bezette FEI Nations Cup in Haras du Pin en won ze zilver op het NK Eventing (senioren) in Boekelo. Vorig jaar won ze met Hatary MBF ook zilver op het NK voor jonge eventingpaarden in Ermelo.

Naam: Nina de Haas (Hengstdijk)
Geboortedatum: 12-04-1999
Toppaard: Cocu
Teamlid sinds: 2019
Nina werd in 2018 met Cocu vierde op het NK Young Riders in Renswoude en met hetzelfde paard werd ze kampioen in het KNHS-kampioenschap CIC2* in Varsseveld.

 

Para-dressuur

Naam: Maud de Reu (Zwolle)
Geboortedatum: 07-01-1999
Toppaard: Webron
Teamlid sinds: 2019
Maud won begin 2019 beide para-rubrieken in Zuidwolde in Grade II/III. In de kür van de KNHS-Witte van Moort Para Trophy tijdens Jumping Amsterdam werd ze derde.

© Nieuws.Horse 2018 | powered by Olland.biz