Kleiner kon het verschil bijna niet zijn, vanmiddag in de Brabanthallen. De plussen en minnen van de vijf juryleden voor de veteranen Zack en Damsey leidden tot scores van 84.890% en 84.875%. Daniel Bachmann Andersen won met zijn 15-jarige Rousseau-zoon Blue Hors Zack. Daniel is dè man tijdens het grootse evenement: met Don Olymbrio was hij ook al onverslaanbaar en daarmee is hij de beste ambassadeur die het kWPN zich wensen kan.

Tweede werd Helen Langehanenberg met de 17-jarige Hannoveraan Damsey. Isabell Werth moest dit keer vanuit plaats drie en op zo’n 2% afstand toekijken met haar Westfaalse Ehrenpreis-zoon Emilio. Met 81.635% werd Hans Peter Minderhoud de beste Nederlander met de machtige hengst Glock’s Dream Boy NOP (Vivaldi x Ferro). Vijfde werd voor Duitsland Benjamin Werndl met de Westfaler Daily Mirror.

Klik hier voor het resultaat

foto’s Elianne Castelijns

© Nieuws.Horse 2018 | powered by Olland.biz