De eerste kampioene van het derde weekend KNHS Indoorkampioenschappen is gehuldigd: Meike Kroot won de klasse Z1 met Heante MKD en liet haar collega’s Elisabeth Geluk en Floor Vos nipt achter zich. 

Het derde weekend van de KNHS Indoorkampioenschappen staat, net als de eerste twee weekenden, in het teken van de dressuur. Vrijdag 15 maart is de strijd om de titels voor de M2, Z1, Z2 en ZZ-L paarden. Zaterdag 16 maart komen de pony’s weer in actie op de KNHS Indoor Kampioenschappen 2019. Zij strijden in de klassen Z1 cat D/E, Z2 cat D/E, Z1/Z2 cat C en L2 alle categorieën. Ook is zaterdag het kampioenschap B paarden.

Meike Kroot kampioene Z1 ‘met een lekker gevoel’
“Het was heel erg spannend”, vertelt Meike Kroot lachend. “Ik startte al als derde en had bij de jury bij C hele hoge punten. Het is me gelukt om aan kop te blijven.”

Over haar proef is de 19-jarige amazone uit Diessen tevreden: “Ik kwam binnen op de A-C-lijn en ik voelde gelijk aan Heante MKD dat ze er echt helemaal voor ging. Ze gaf me zo’n fijn gevoel. Ik zat helemaal in de flow en alles ging zoals ik gehoopt had. Kampioen dus met een heel lekker gevoel.”

Mieke die vorig jaar zomer haar eigen bedrijf Meike Kroot Dressage begon, is dan ook enthousiast over haar de merrie Heante, een dochter van de hengst Charmeur. “Ze is nu zeven en ik rijd haar vanaf haar vierde. We hebben de jonge paardencompetities gereden en daarna vanaf de L alle klassen doorlopen en alle kampioenschappen gereden. We zijn drie keer Brabants kampioen geweest en hadden hier al eens brons tijdens het L2 indoor. Zij is wel echt mijn kampioenspaard. Mooi dat we nu ook het goud hebben kunnen halen. Dit is wel een heel mooi moment. Het doel is nu stap voor stap naar het hoogste niveau.” Heante is in bezit van Meike’s vader en van haar fokker Vingerhoeds uit Diessen.

Elisabeth Geluk uit Sint-Annaland mocht het zilver ontvangen. Zijn reed de talentvolle Hamilton (Apache x Contango), gefokt door Loucky Hagens-Groosman. De combinatie heeft al een mooi palmares met drie Zeeuwse titels en goede resultaten in het selectietraject voor het WK Jonge Dressuurpaarden. De tweede Charmeur-nakomeling op het podium is de zesjarige Indiana-Linda DFV. Haar amazone Floor Vos heeft net als Meike en Elisabeth haar eigen dressuurstal. Die van Floor staat in Valthe.

Uitslag klasse Z1
Goud Meike Kroot (Diessen) – Heante MKD (v. Charmeur), 68,922%
Zilver Elisabeth Geluk (Tholen) – Hamilton (v. Apache), 68,382%
Brons Floor Vos (Exloo) – Indiana-Linda DFV (v. Charmeur), 67,1085

© Nieuws.Horse 2018 | powered by Olland.biz