Leopold van Asten was vanavond de grote ster in de Brabanthallen. In de 1m55-rubriek met barrage, gesponsord door zijn werkgever VDL Groep, was hij de allerbeste met VDL Groep Beauty. Tweede werd Niels Bruynseels, derde Danielle Goldstein, vierde heel knap Doron Kuipers.

In de zware proef vanavond in de Brabanthallen liepen de beste paarden hun voorbereiding op zondag. Met 44 deelnemers en 14 barragekandidaten was het een aantrekkelijke proef voor de springliefhebber.

Niels Bruynseels opende overtuigend foutloos de barrage met Gancia de Muze (Malito de Reve x Nimmerdor) in een snelle tijd. Maikel van der Vleuten liet Verdi TN weer imponerend foutloos springen maar vroeg qua tijd zeker niet het uiterste. Eduardo Alvarez Aznar deed een serieuze poging met Rokfeller de Pleville Bois Margot (l´Arc de Triomphe x Apache d´Adriers) maar kon ook niet aan de tijd van Bruynseels komen. Scott Brash kreeg met Hello Shelby een fout. Daniel Deusser liet een imponerend optreden zien van Scuderi 1918 Tobago Z (Tangelo v. Zuuthoeve x Mr Blue) maar door de enorme sprongen boven de staanders uit kwam ook hij niet aan de tijd. Sponsor Wim van de Leegte verborg zijn enthousiasme niet toen Leopold van Asten met VDL Groep Beauty (For Pleasure x Contender) met een foutloos optreden de leiding pakte.

De Israëlische amazone Danielle Goldstein reed met de AES-geregistreerde Lizziemary (Cabri d’Elle x Acord II) een snelle rit maar moest Leopold en Niels voor laten gaan. Ludger Beerbaum genoot vervolgsn van zijn rit met Casello (Casall X Carolus) door op z’n gemak foutloos te rijden. Doron Kuipers deed met zijn Charley (Calido x Askari) een goede poging maar moest terug op de laatste oxer en kwam toch op een voorlopige vierde plaats. Gregory Wathelet kreeg al snel een fout met Full House ter Linden Z (Forever d’Arco Ter Linden x Cento). Nicola Pilippaerts liep tegen twee fouten aan met H&M Ikker (Ogano Sitte x Up To Date). Alleen de laatste starter kon het VDL Groep-feestje nog bederven en de spanning steeg ten top. Met Alfa Jordan ( Air Jordan x Lancelot) reed hij foutloos maar te langzaam om een rol van betekenis te kunnen spelen.

Klik hier voor het resultaat

Foto’s Elianne Castelijns

© Nieuws.Horse 2018 | powered by Olland.biz