Kyra Kyrklund, de voorzitter van de International Dressage Riders Club, roept dressuurliefhebbers in een open brief op om hun mening te geven over de aanbevelingen van de Dressage Judging Working Group. Die worden tijdens het FEI Sports Forum in april behandeld en volgens Kyrklund bestaat het risico dat een aantal verworpen dreigt te worden. Lees hier de brief:
Beste dressuurliefhebber,
Allereerst, heel hartelijk dank dat u de tijd neemt om dit te lezen!
Na de massale feedback in 2015 van 3.254 dressuurliefhebbers zoals uzelf, heeft de FEI de Dressage Judging Working Group (DJWG) ingesteld om te adviseren over veranderingen die nodig zijn om het dressuurbeoordelingssysteem te verbeteren en naar de 21e eeuw te brengen – en om de toekomst van onze sport te beschermen.
De DJWG heeft inmiddels een lijst met 19 aanbevelingen opgesteld. Er bestaat echter het risico dat een aantal van deze aanbevelingen zullen worden verworpen tijdens het FEI Sports Forum in april. Een aantal juryleden en nationale federaties lijken meer bezig te zijn met het behoud van de status-quo dan dat ze de nodige stappen willen nemen om een beoordelingssysteem te implementeren dat zo eerlijk, objectief en transparant mogelijk is.
Daarom willen wij het FEI Sports Forum een overzicht geven van hoe u, de ruiters, juryleden, coaches en toeschouwers, denkt over een aantal van de meest invloedrijke – en controversiële – aanbevelingen.
Dus, als u wilt dat uw stem wordt gehoord en uw mening telt, vul dan de vragenlijst in. We hebben geprobeerd het zo realistisch mogelijk te maken door een case study te presenteren.
Hartelijk dank voor uw hulp bij het ontwikkelen van een meer eerlijke, meer objectieve en meer transparante sport!
Met vriendelijke groet,
Kyra Kyrklund
President International Dressage Riders Club (IDRC)
Klik hier voor de enquête. Om een beeld te geven: een van de vragen van de enquête luidt:
U heeft zojuist uw protocol ontvangen. U en uw paard zijn tweede geworden met een aantal geweldige scores. De winnaar is een in de regio zeer bekende ruiter. Al met al bent u erg blij en ongelooflijk trots op uw paard.

Dan komt een van de andere ruiters naar u toe en zegt: “U had echt moeten winnen. Het is omdat de winnaar een bekende ruiter is, en daarom meer punten heeft gekregen op de ‘collective marks’ dat hij gewonnen heeft.”

*2. Welke gedachte komt in u op? 

© Nieuws.Horse 2018 | powered by Olland.biz